De basis van een huis moet goed zijn. Om die rede heeft in opdracht van Van der Wiel Bouw een uitvoerig onderzoek naar de historie en de kwaliteit van het casco plaatsgevonden. Hylkema consultants uit Utrecht heeft dit onderzoek verricht en aan de hand van daarvan is een restauratieplan opgesteld om alle daken, goten en hemelwaterafvoeren, gevels, vloeren, funderingen, kozijnen, ramen, deuren en de prachtige louvreluiken volledig te restaureren.

Na goedkeuring van dit plan door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is in 2013 begonnen met de werkzaamheden. Deze gedegen aanpak garandeert een goede basis voor het Landgoed Klein Offem. Een goede basis met ruimte voor de individuele woonwensen van haar nieuwe bewoners.

Natuurlijk werd er in het verleden anders gebouwd dan nu. Isolatie-eisen, eisen aan comfort voor de badkamer, de keuken en moderne technieken voor verwarmen en ventileren zijn zaken van de moderne tijd. In vroeger dagen lag de nadruk meer op zware muren, stevige balklagen met brede vloerdelen en Amerikaans grenen kozijnhout.

In Landgoed Klein Offem vindt u het goede uit het verleden in combinatie met het comfort van nu. De zware en stevige muren van de gevels en de klassieke dakconstructies worden goed geïsoleerd zonder dat het monumentale karakter verloren gaat. Sanitair, tegels en keuken kunnen naar uw wens worden ingepast.

Restauratie kwaliteit en vakmanschap

VAN DER WIEL BOUW BV| ’s-Gravendijckseweg 50 | 2201 CZ Noordwijk | T: (071) 361 92 04 | E: info@vanderwielbouw.nl

En voor het opwekken van warmwater, verwarmen en ventileren van de woning worden hedendaagse technieken toegepast. Kortom de sfeer en grandeur van toen met alle comfort van nu. Ons inziens een prachtige combinatie.

Landgoed Klein Offem is zeer ruim van opzet en biedt dan ook genoeg ruimte voor drie afzonderlijke woningen. Elke woning krijgt een eigen entree en grenst aan de prachtige tuin. Het in- en exterieur van Klein Offem ademt de adellijke sfeer van weleer.

Via de eigen entree binnengekomen betreed u de diverse salons. In deze ruimten zijn veel negentiende-eeuwse interieuronderdelen terug te vinden, zoals schouwen en stookplaatsen met decoratieve houten consoles en pilasters, gestuukte plafonds met lijsten en ornamenten, lijstwerk en plinten langs kozijnen en wanden en natuurlijk de oorspronkelijke paneeldeuren.

Het landhuis is een representatief voorbeeld van een landhuis in de stijl van het romantisch Neoclassicisme met elegante detaillering. Neem bijvoorbeeld de prachtige veranda’s ondersteunt door ranke gietijzeren constructies met treillages en sierlijke gietijzeren ornamenten. Deze stijlelementen vormen een cadeau in de door u zelf te kiezen afwerking van badkamer(s), toiletten en de. Voor deze afwerking zijn ruime stelposten opgenomen waardoor u op Landgoed Klein Offem, met haar reeds aanwezige stijlelementen, ook uw eigen wensen kunt vervullen.