Noordwijk is een aantrekkelijke plaats om in te wonen. Noordwijk telt circa 25.000 inwoners en is als badplaats alom bekend. De gemeente heeft met de N206 een goede verbindingsweg naar omliggende plaatsen en is centraal gelegen t.o.v. de vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam met de vluchthaven Schiphol. Maar Noordwijk heeft veel meer te bieden.

Bekend als badplaats en conferentie- plaats heeft Noordwijk tal van mogelijkheden op het gebied van recreatie, natuur en cultuur. Historisch gezien gaan de sporen van bewoning terug tot ver voor de jaartelling. Sinds de Middeleeuwen zijn de velden veelkleurig vanwege de bloeiende bollenteelt. Internationaal telt Noordwijk mee vanwege het alhier gevestigde onderzoekscentrum voor de Europese ruimtevaartactiviteiten ESTEC.

Beschermd dorpsgezicht
Het landgoed Klein Offem is gelegen aan de Offemweg en aan de Gooweg nabij de oude dorpskern van Noordwijk Binnen en op fietsafstand van zee.

De oude dorpskern
van Noordwijk-Binnen is in 1992 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Hier zijn vele oude panden, statige herenhuizen, prachtige gevels en de eeuwenoude lindebomen die herinneren aan vroeger tijden.
Aan de Voorstraat te Noordwijk-Binnen staan veel monumentale panden, waaronder de uit de 15e eeuw daterende kruiskerk met driebeukig schip.

Mooie centrale ligging
De ligging van landgoed Klein Offem is in alle opzichten ideaal maar ook praktisch. Binnen enkele minuten wandelt of fietst u naar diverse restaurants, cafeetjes en winkels. Maar ook de duinen, de bossen, de bollenvelden en het strand liggen op loop cq. fietsafstand en geven u alle ruimte om heerlijk uit te waaien. Meer dan voldoende ruimte dus voor ontspanning op de fiets, wandelend of zelfs te paard. Maar Noordwijk biedt meer. Bijvoorbeeld internationale tennis- en golfwedstrijden, zeezeilen, kitesurfen en paardensport. Kortom rust, ruimte en privacy op een idyllische 18de-eeuwse buitenplaats in een aantrekkelijke plaats als Noordwijk is fantastisch wonen.

Mooi wonen in Noordwijk-Binnen

VAN DER WIEL BOUW BV| ’s-Gravendijckseweg 50 | 2201 CZ Noordwijk | T: (071) 361 92 04 | E: info@vanderwielbouw.nl